Vad behöver du?

När du ska sticka finns inte mycket du behöver till en början. Det räcker riktigt bra med de två absolut grundläggande sakerna – ett par stickor och ett nystan garn.

Du har friheten att välja mellan olika material, både vad gäller dina stickor och det garn du stickar med. Stickor finns i trä, plast och metall i huvudsak, samt i olika utformningar (strumpstickor, rundstickor), och garn delas upp i djurfiber (ull, silke), växtfiber (lin, bomull) och syntetiska fiber (polyester, akryl, nylon). De syntetiska fibrerna, eller konstfiber som de också kallas, har ofta skapats för att likna naturfiber, men de lämnar ändå mycket att önska gentemot ett ”levande fiber”. Vanligt förekommande är att olika fiber blandas.

När du lärt dig att sticka grunderna, och allt mer rör dig mot de avancerade fälten, kan mängden saker som du behöver öka. Dels för att du vill ha små nätta ”verktyg” som underlättar för dig i ditt stickande, och dels för att du vill piffa upp ditt stickande. Saker som hamnar i kategorin ”bra att ha” är varvräknare, mätstickor, flätstickor, måttband, knappnålar, synålar, maskmarkörer, dekorativa material (pärlor etc), och mycket mer.

 

IMG1153 wpid-IMG1017.jpg wpid-IMG877.jpg

2 Responses to Vad behöver du?

 1. Alejandra says:

  Hej…..

  Vill lära mig sticka och virka hur gör jag för att anmäla mig? Vad kostar det?

  Tacksam om ni svarar!
  Mvh
  Alejandra

  • Linda says:

   Hej,
   Vad kul att du vill lära dig att sticka och virka.
   Det här är en skola där du lär dig på egen hand med hjälp av hemsidan. Helt gratis är det förstås.
   Mvh,
   Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *