Stickade påskharar

påskhare11

Resultatet av gårdagens stickprojekt blev hela sex stycken stickade påskharar i olika färger.

Det gick så oerhört snabbt att sticka dessa små härliga figurer, och de passar utmärkt som prydnad nu i påsktider. Jag broderade ögon och en näsa på var och en av hararna, och nu står de alla samlade på fönsterbrädan.

Just dessa har jag fyllt med bomull, men som ni kan se nedan är botten öppen. Tanken med dessa små harar är nämligen att de ska gömma ett litet chokladägg, ni vet de som man kan köpa bland lösgodiset under påsk.

Gör man en större hare skulle den kunna gömma ett kinderägg, eller kanske ett riktigt ägg som är målat eller fyllt med choklad. Tyvärr är jag en chokladoman, så chokladen skulle ändå inte få bli långvarig i dessa harar (eftersom jag skulle äta upp den i ett nafs), så jag har valt att fylla dem med bomull i stället. Det funkar ju det också. Vad kommer du fylla dina harar med?

påskhare22

påskhare33

Mönstret till dessa har jag hittat på Ravelry och det är helt gratis. Det enda du behöver är lite restgarn i så många färger som du önskar harar, lite brodergarn, strumpstickor och en synål… och chokladägg förstås. Om du kan låta bli att äta upp dem innan =).

Ställ upp dem som prydnader i hemmet, göm dem i barnens rum så att de får små överraskningar på påskaftonsmorgon, eller ge bort dem till värdparet för årets påskmiddag. De är dubbelt söta, och dubbelt uppskattade =).

påskhare44

Till det här projektet var det första gången jag använde mina ministrumpstickor som jag köpte på Syfestivalen, och de är perfekta till det klargula restgarn som jag hittade i mina gömmor. Hade för länge sedan packat undan alla mininystan med rester som jag fått av vänner som insett att jag börjat sticka, eller som hopat sig i högar efter projekt som stickats och virkats.

Det där med amigurumi och små stickade och virkade figurer har aldrig riktigt varit min grej nämligen, så jag har inte heller haft något behov av att ha restgarnerna framme.

Sugen på ett annat säsongsprojekt? Stickade julstrumpor går också snabbt att sticka, om man gör dem små!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *