Om MyDesign

Linda och MyDesign

Jag heter Linda och har alltid tyckt om att pyssla. Det mesta i pysselväg är kul att pyssla med tycker jag, men det är ändå stickning och virkning som jag kommit att ha mitt fokus på genom åren.

Jag är absolut ingen expert inom stickning och virkning, utan lärde mig att sticka och virka i grundskolan någon gång som de flesta andra, och det var först 2007 som jag började med stickning och virkning som hobby. Då var det ett sätt att komma undan studierna en stund och vila hjärnan lite. Det var i samband med att jag tog min kandidatexamen samma år som jag också fick min första stickbok och jag började sticka lite mer avancerade saker. I och med detta började jag också blogga lite smått.

2008 flyttade jag från min studieort Skövde till Uppsala och upplevde ett år av rekreation. Det var under det här året som idén till en hemsida föddes, men jag hade fortfarande inte en tanke på att skapa en stickskola, utan jag ville mest bara flytta min dåvarande pysselblogg till en hemsida. Därav också det lite märkliga namnet på en stickskola.

I början av 2009 kom sidan upp, och började så småningom formas till det den är idag — en stickskola som hjälpt många i Sverige att lära sig att sticka. Något jag är väldigt glad för.

I takt med att jag lär mig mer om handarbetet utvecklar jag också skolorna. Men eftersom jag bara är en hobbystickare smyger sig en del konstigheter in också. Jag rättar till saker efterhand förstås, men samtidigt är jag av den uppfattningen att det inte finns något specifikt rätt eller fel när det kommer till skapande. Det finns bara olika sätt att skapa.

 

 

9 Responses to Om MyDesign

 1. Micke Bauge says:

  Hej Linda!
  Jag blev så glad när jag hittade Din sida!!! Massor av tips, råd och beskrivningar….. passar jättebra när ”kärringen” inte haft med ”nålar och garn” och gjort sedan skoltiden på 60-talet…. kanske det som tog udden av en.. 😉 Nu ska jag försöka ta nya tag, kanske virka ”mjuka djur” till barnbarnen :)

 2. Hej!
  Tack för en fin sida, jag är nybörjare på att virka och tjuvkollar lite på din fina blogg!
  Vad duktig du är…
  Jag undrar ifall du har mera tips på att fästa trådar när man virka dukar.
  Några mer bilder eller så? Kollat på Youtube men hittade inget bra där.
  Ha det så bra!
  Med vänlig hälsning
  Nybörjen.

  • Linda says:

   Hej, vad kul att du gillar sidan! Fästa trådar är den tråkiga biten med handarbete. Försök fästa efterhand, dvs låt garnändan virkas in i arbetet. Eller fäst med nål när du är färdig. Nålen ger ju ett mer fast resultat, så välj utifrån hur du ska använda ditt färdiga projekt. Nån särskild teknik finns nog inte.

 3. Jonathan says:

  Hej Linda!

  Super bra hemsida!

  Undrar om du har stickat lite med alpacka ull och vad du tycker om det isåfall?

  • Linda says:

   Hej Jonathan. Vad kul att du tycker om hemsidan. Använde alpacka till en mössa en gång för länge sedan. Minns det som en bra stickupplevelse. Tycker du ska testa om du är nyfiken på materialet :-). Mvh, Linda

 4. Jonas says:

  Hej, Linda!
  Vilken fin sida du har. Jag ska börja att lära mig att virka mormorsrutor nu. Jag och min granne här vi gillar din sida. Mvh Jonas och granne

 5. Heidi says:

  Vill börja med att tacka så mycket för en fantastisk sida! :)
  Du har fått mig att lära migvirka på nytt, så nu virkar jag mormorsrutor på löpande band.

  Har dock en önskan om att du gärna skulle få utöka virkningsdelen på sidan. Tex hur man virkar ihop alla rutor till sjalar eller filtar och fler tips. Så har du tiden och lusten så skulle jag bli överlycklig. Man förstår precis hur man ska göra tack vare dina beskrivningar :)

  Många tack!

  • Linda says:

   Hej, tack så mycket för din feedback. Jag ska definitivt jobba mer på virksidan. Den har tyvärr fått alldeles för lite uppmärksamhet från min sida. Roligt att du tycker att skolan fungerar bra annars :-). Linda, MyDesign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *