Lär dig sticka

Vill du lära dig att sticka?

Att lära sig sticka är enkelt, men det finns några saker du behöver tänka på. Här nedan har jag listat en del saker som är bra att veta när man lär sig att sticka, och du kan själv lätt klicka dig vidare till de olika avsnitten.

Är du helt nybörjare rekommenderar jag att du börjar med stickningens grunder och övar på dem tills du känner att du behärskar dem. Kan du redan sticka kanske det är dags att lära sig de där knepen som leder till avancerad och snygg stickning som får kompisarna att bli avundsjuka.

Att lägga upp maskor

Grunderna:

Är du nybörjare och vill lära dig sticka? Här visar jag steg för steg hur du stickar de grundläggande maskorna och kommer igång med att sticka.

Avsnittet består av sex olika moment:

När du lärt dig grunderna finns det ytterligare några saker som du behöver lära dig relativt snart. Dessa har jag delat in i fem olika kategorier:

Picture_027.jpg-for-web-normal

Avancerat:

Kan du redan grunderna och vill börja använda dig av dem? Stickning är ett mångsidigt hantverk, och du kan skapa väldigt mycket fint bara genom att kombinera de två masktyperna på olika sätt.

Avsnittet består av sju olika delar:

IMG_9249.jpg-for-web-normal

När det blir fel:

Oavsett om man är nybörjare eller riktigt duktig på att sticka så kommer det att bli fel ibland. De flesta fel är faktiskt ganska enkla att fixa. Det gäller bara att veta hur man går tillväga. Här har jag samlat information och guider till hur du fixar dina stickproblem.

Avsnittet innehåller fem olika moment:

stickor

Vad behöver du?

När du ska börja sticka kommer du att behöva några olika saker. Framför allt är det två av dessa som är absolut väsentliga, nämligen ett par stickor och lite garn. Resten är kanske lite mindre nödvändiga, men de gör stickningen lite roligare och lite enklare.

Avsnittet består av tre sidor:

IMG_8271.JPG-for-web-normal

Kuriosa:

Vill du veta mer om stickning och hur vi tagit oss till de tekniker som används idag? Här berättar jag kort om hur det började, och vad som hänt på vägen.

Är stickning ingenting för dig? Testa då virkskolan med grunder, när du kommit igång, och avancerad virkning.

3 Responses to Lär dig sticka

  1. Liselott eriksson says:

    Hej! Undrar om ni har någon film hur man lär sig att sticka mönstrade vantar / strumpor
    Mvh Liselott ” nybörjare”

  2. Pingback: Sticka mig igenom OS / beskrivning på stickad sjal | Floweret

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *