Bird’s Eye Shawl

birds eye11

Sugen på att sticka nånting riktigt svårt? Testa då en Bird’s Eye Shawl! Tyvärr kom jag inte längre än så här som nybörjarstickare. Ska sanningen fram blev det övermäktigt. Idag är jag lite mer erfaren som stickare, så kanske vore det dags för ett nytt försök… Hur som hittar du mönstret här om du är intresserad av att prova själv.

Birds eye22

Bird’s Eye Shawl är ett äkta spetsmönster på så sätt att det består av både aviga och räta mönstervarv. Det är väldigt vanligt att spetsmönster stickas med ett avigt varv med alla maskor aviga. Så är det alltså inte här, så det gäller att ha tungan rätt i mun när man stickar detta mönster.

Jag rekommenderar det inte till nybörjare, utan du bör ha lite mer än grunderna på fötterna innan du ger dig på det här mönstret. Det är svårt helt enkelt. Men när du kommit så långt att du känner att du är lite mer erfaren, så kanske det är dags för denna utmaning =).

Läs gärna kapitlet om att sticka spets.

6 Responses to Bird’s Eye Shawl

 1. Maria M says:

  Hej! Jag har stickat 1 rapport nu till och med V20 där det står att V6-V9 nu ska upprepas. Det stämmer ju inte med maskantal på stickan så varifrån i mönstret på V6 ska man upprepa? Tacksam för svar då det här var ett roligt mönster att sticka! Tack på förhand!

  • Linda says:

   Hej,
   Jag tittade lite snabbt på mönstret, och vad jag kan se motsvarar varv 20 varv 8, dvs du behöver göra varv 21 också (dvs varv 9) innan du fortsätter med att upprepa varv 6-9. Kan det stämma med ditt maskantal? Vill minnas att mönstret från början är en upprepning av just 4 varv, med undantag för första varvet. Varv 2,3,4 och 5 är i grund och botten likadana som varv 6,7,8 och 9 respektive.
   Hoppas det löser sig för dig, det är ett häftigt mönster att sticka!

   • Maria M says:

    Linda! Tack för ditt tips. Nu får jag det att stämma men sista varvet, V21 (V9) fungerar inte riktigt. Ska de 2 sista rm i rapporten ingå eller inte? Det stämmer inte och jag får inte ihop det! Vill du och kan du så får du jättegärna förklara!

 2. mia. josefsson says:

  Hej,jag undrar hur jag ska öka på min Birds Eye Shawl…
  vill gärna komma igång..Hoppas du kan hjälpa mej..
  Tacksam för svar:)

  Mvch Mia

  • Linda says:

   Hej, Som du kan se i mönstret ökar du första gången i slutet på varv fyra. Jag brukar göra så att jag stickar den sista maskan på varvet fyra gånger, dvs en gång genom den främre maskbågen, sedan bakre, främre och en sista gång i den bakre. Då har du ökat med tre maskor och gjort den sista räta maskan på varvet. Det är ett ganska svårt mönster, så jag önskar dig varmt lycka till :-) Linda, MyDesign

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *