Plastbanta, sy egna tygpåsar

Har länge känt ett behov av att minska på plastförbrukningen här hemma, och ännu mer har den känslan stärkts med två barn i hushållet. Helt otroligt vad mycket plast det kan gå åt i en familj på fyra!

Så nu fick det lov att bli några tygkassar att ta med till affären. Får bli fler när jag har tid. Tyget är en gardin som jag fick i en återbruksgrupp på Facebook, så det har inte kostat mig någonting, och det hamnade inte på tippen, så dubbelt plus för det. Den lilla gardinen räckte till två kassar.

Eftersom jag syr hellre än bra bestämde jag mig för att ta gardinen snabbaste vägen till en kasse. Det betyder att motivet är uppochner på ena sidan, då jag ville nyttja alla färdiga sömmar så långt som möjligt. Men vad gör det? Ska ju bara ta med till affären ju. Inspiration till en lättsydd kasse hittade jag här.

Ett annat steg i plastbantningen är att jag köpt en shampokaka på Lush. Soak and float blev det, då min hårbotten inte alls gillar hårtvättar. Och jag vet inte om det är inbillning eller inte, men min hårbotten känns mindre irriterad redan efter några veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *