Den enklaste mössan

enkel mössa00

Jag påmindes om den här mössan nyligen när en kollega frågade mig hur man virkar en mössa så enkelt som möjligt. Just den här mössan är stickad, men principen är densamma, och det är förmodligen det allra enklaste sättet att få en hemmagjord mössa!

Börja med att virka/sticka ett stycke som är lika brett som du vill att mössan är hög, och lika lång som omkretsen runt ditt huvud. Vik sedan tyget dubbelt.

enkel mössa11

Sy ihop de två kortändarna med varandra, och trä sedan en tråd längs med sidorna som du vill ha längst upp. Dra åt, och din mössa är färdig. Har du gjort mössan lite högre kan du till och med bara snurra en bit tråd en bit från toppen, så har du en färdig mössa, som du dessutom får en liten topp på.

enkel mössa22

Ungefär så här kommer din mössa se ut när den är färdig. Lycka till!

enkel mössa33

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *