Haj- och stjärnfilten

IMG_1278

En dag kom en vän förbi med ett alldeles underbart tyg och sa att jag kunde få det. Riktigt roligt att få presenter bara sådär, men vad skulle jag hitta på med tyget?

Jag tillhör kategorin människor som ”syr hellre än bra”, så det jag syr brukar inte se särskilt bra ut. Men men. Man måste ju öva!

Jag kände att om det är något vi har stort behov av i familjen så är det filtar och täcken, så jag tänkte att jag helt enkelt skulle kunna sy ett lapptäcke till sonen. Då skulle jag ju få nytta av lite andra tyger som blivit liggande på hög, i väntan på att få bli del av ett projekt.

IMG_1280

Hajtyget köpte jag på en mässa för många år sedan. Jag föll helt enkelt för det, och tänkte att någon gång i framtiden får jag nog också barn att sy till (jag hade rätt). Det blå tyget med stjärnor var tyget jag fick av kompisen, och det blåblommiga köpte min man till mig på en mässa, ifall jag någon dag ville sy kläder till dottern.

Jag klippte ut ganska stora rutor i de olika tygerna, och la ut dem på sängen i ett mönster jag gillade. Varje färg möts på diagonalen åt ena hållet. Sedan sydde jag ihop dem, och jag vet inte hur det går till, men trots att jag nålar fast allt perfekt så skiljer det 2 cm i slutändan ändå. Så bitarna sitter lite skevt.

20992963_10154712827326389_8911398395545828874_n

För insidan klippte jag ut en bit från en fleecefilt som ändå skulle slängas, och på baksidan sydde jag en större tygbit i samma blommiga tyg som jag använt till rutorna.

filt

När jag var klar med filten hade jag en glad liten pojk som tyckte mycket om sin nya filt.

Så även om jag inte är så duktig på att sy, så är jag ändå nöjd med filten. Den är härligt blå, man blir glad av att se den, och den är lagom stor att ta med i bilen, vagnen och till förskolan.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *