Påskharar – en återblick, och en ny gammal tradition

påskhare44

Det är påsk, och vad passar inte bättre till påsk än dessa söta små påskharar? Bilderna är från mitt bildarkiv, då dessa stickades till påsk för några år sedan, så jag har tyvärr inte kvar mönstret till dem. Ett par strumpstickor och lite restgarn är dock allt som behövs för att göra dem. Och nya mönster finns helt säkert på nätet om man googlar.

påskhare33

Jag har fyllt dessa med bomull, men som ni kan se är de öppna i botten, och skulle vara perfekta som ägg-gömmor. Kanske vore en äggjakt riktigt roligt att ha nu när barnen är små! Sedan kan de få leka med kaninerna ett tag, innan det är dags att plocka undan påsken igen.

påskhare22

När jag var liten tyckte jag och mina syskon att påsken var allra roligast, eftersom vi fick börja dagen med att leta efter ”tuppäggen” (inte konstigare än att haren lagt äggen, eller?). Det var riktigt roligt att gå på jakt överallt i lägenheten! Tills en påsk då ”tuppen” själv tröttnat, och lämnat allt på köksbordet i ett sånt där stort pappägg. Men nu är det nog hög tid att väcka liv i den gamla traditionen. Man kan ju gömma lite vad som helst egentligen, det behöver inte vara godis.

påskhare11

Hur firar ni påsk med era barn?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *