Virkar disktrasor

Disktrasor i lin och bomull

Disktrasor i lin och bomull

Ibland behöver man ha ett mindre projekt, något som blir färdigt relativt snabbt, och där man inte behöver fundera så mycket över mönstret. Att virka disktrasor är ett projekt som uppfyller dessa små krav.

Jag har läst om disktrasor, och förstått att det finns tre material som passar bra till detta användningsområde, nämligen lin, bomull och bambu. Eftersom jag hade en härva lintråd hemma bestämde jag mig för att använda den till projektet. Och resultatet är toppen!

Visserligen tycker jag inte om att virka med virknålar mindre än 3,5, men det blir ju väldigt fint också. På bilden finns trasor virkade med virknål 3,0 och 3,5.

Linea, 3 trådar lin och 1 tråd bomull

Linea, 3 trådar lin och 1 tråd bomull

Köpte även garn från hobbii.se, och jag måste erkänna att jag var lite orolig först eftersom jag inte fått känna på garnet i butik, men när brevbäraren ringde på några dagar senare och jag fick öppna mitt paket med 10 nystan Drops loves you 6, ett limited edition-garn i återvunnen bomull, kunde jag inte vara annat än helnöjd. Det blev genast en disktrasa virkad!

Drops loves you 6, ett limited edition-garn i återvunnen bomull

Drops loves you 6, ett limited edition-garn i återvunnen bomull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *