Bird’s Eye Shawl

birds eye11

Sugen på att sticka nånting riktigt svårt? Testa då en Bird’s Eye Shawl! Tyvärr kom jag inte längre än så här som nybörjarstickare. Ska sanningen fram blev det övermäktigt. Idag är jag lite mer erfaren som stickare, så kanske vore det dags för ett nytt försök… Hur som hittar du mönstret här om du är intresserad av att prova själv.

Birds eye22

Bird’s Eye Shawl är ett äkta spetsmönster på så sätt att det består av både aviga och räta mönstervarv. Det är väldigt vanligt att spetsmönster stickas med ett avigt varv med alla maskor aviga. Så är det alltså inte här, så det gäller att ha tungan rätt i mun när man stickar detta mönster.

Jag rekommenderar det inte till nybörjare, utan du bör ha lite mer än grunderna på fötterna innan du ger dig på det här mönstret. Det är svårt helt enkelt. Men när du kommit så långt att du känner att du är lite mer erfaren, så kanske det är dags för denna utmaning =).

Läs gärna kapitlet om att sticka spets.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *