Fotavtryck

Fötter

En sak som jag verkligen ville göra var att ta barnens hand- och fotavtryck. Har använt mig av Versa Color som är en vattenbaserad och giftfri färg, vilket passar bra på små barnhänder och barnfötter. Det är bara att trycka lite med stämpeldynan mot handen/foten och sedan hoppas på det bästa när man lägger handen/foten mot pappret. Resterna av färgen går bort med vatten, och eventuellt lite tvål.

Fötterna ovanför är tvåveckorsfötter. Antar att de inte hunnit växa särdeles mycket på två veckor, särskilt när E knappt alls gått upp i vikt under den perioden. Tyckte det var roligt att jämföra dem med något som de flesta känner igen, och en godissvamp var vad jag hade tillgång till på sjukhuset.

Tvåmånadersfötter

Sedan har jag tagit avtryck på månadsdagen, och här ovanför finns avtryck på tvåmånadersfötter och -händer. Det är ett riktigt roligt projekt och det är väldigt roligt att kunna bevara deras små händer och fötter. Jag är säker på att de kommer att uppskatta avtrycken när de är äldre.

Planen är att ta ett avtryck varje månad det första året och sedan göra ett litet kollage av det. Typ som en tidslinje. Blir riktigt snygga tavlor av det kan jag tänka mig.

This entry was posted in Barn, Barnpyssel, Tips, Tvillingar. Bookmark the permalink.

One Response to Fotavtryck

  1. Laura says:

    Så söta…oj vad liten hon är brevid brorsan men hon kommer nog ikapp så småningom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *