Saknad filt

Blomfilt

Minns när jag stickade den här filten i ren ull. Den var ett nöje att sticka och jag började genast på en till i samma mönster men med ett tunnare garn. Den filten tyckte jag inte så mycket om, utan det var just det tjocka garnet som gjorde filten härlig.

Så mötte jag karln som skulle komma att bli min man, och tänkte inte på att berätta för honom hur ull ska behandlas. En dag när jag kom hem från jobbet hade han alltså slängt in filten i tvättmaskinen! På köksbordet fanns en stor grå boll som resultat. När jag vecklade ut den såg den inte alls ut som min filt längre.

20141116_131023

Slängde alltihopa, orkade inte försöka göra något av det som fanns kvar av min kära filt. En vacker dag ska jag ta tag i saken och sticka en ny, tänkte jag. Men tills dess har jag varit noga med att berätta för maken att det jag stickar och virkar bör tvättas för hand.

Läxan lärd.

This entry was posted in Stickat, Ull. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *