Prematura tvillingar

Så kom de små liven, två månader för tidigt, och livet förändrades tvärt. Javisst hade vi väntat oss en stor förändring med tvillingar, men starten blev ändå lite mer omtumlande än vi trodde att den skulle bli.

De första 43 dygnen spenderade vi på neonatalavdelningen på sjukhuset. Det var en svår tid, men också lärorik. Vår pojke, J, föddes normalstor för tiden och mådde bra. Han var, och är, en normal bebis helt enkelt, med normala bebisbesvär.

Vår lilla tjej, E, föddes 50 % tillväxthämmad och vägde knappa kilot. Hon har blivit grundligt undersökt med röntgen, ultraljud och kontraströntgen. Vi väntar också på remiss till magnetröntgen och eventuellt hjärtkirurgi om nu inte hålet i hjärtat växer ihop av sig själv.

Men trots allt är småbarnslivet med tvillingar som vi trodde att det skulle bli. Fullt upp helt enkelt med matning, bajsblöjor och en del bebisskrik. Och nånstans mellan varven hinner både mor och far att virka lite =).

This entry was posted in Barn, Tvillingar. Bookmark the permalink.

One Response to Prematura tvillingar

  1. Laura says:

    Grattis till tillökningen, och tusen tack till fantastiskt bra virkkurs !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *