Bebisar och filtar

Rutor till mormorsfilt1

Under graviditeten bestämde jag mig för att göra filtar till bebisarna. Jag stickade en som gick i lite rosa toner, och virkade en som blev blå. Tanken var inte att flickan skulle få den rosa och pojken den blå, utan bara att göra två fina filtar.

Den stickade filten stickade jag med olika garner, i rätstickade rutor som jag sedan virkade ihop till en filt.

Den virkade filten blev med mormorsrutor.

Det tog lång tid att göra alla rutor till båda filtarna, och jag jobbade med båda två samtidigt. Men det var väldigt roligt att se hur filtarna växte.

Blå rutor

När rutorna var färdiga blockade jag allihopa för att få dem fina inför ihopsättningen.

Jag tror inte att det är nödvändigt att blocka dem i det här skedet egentligen, eftersom jag ändå blockade de färdiga filtarna senare. Kanske blir det lite enklare att sätta ihop rutorna om de är blockade… om inte annat blir de roligare att arbeta med.

Filtar

Det finns olika sätt att sätta ihop rutorna. Jag valde att virka ihop dem så noga jag kunde. Det ger en slät och fin framsida, och en baksida där sömmarna syns tydligt. Jag är väldigt nöjd med hur den blå filten ser ut på baksidan. Tyvärr är jag inte lika nöjd med den rosa filten.

Eftersom rutorna till den rosa filten är stickade i olika garner och material blev de lite olika stora, vilket också påverkar slutresultatet. i slutändan får man tänka att det är handgjort och unikt, i stället för att fästa sig vid det man kunde ha gjort bättre.

Båda filtarna blev färdiga efter några veckors arbete, och används idag flitigt av tvillingarna. De följer med överallt, både på promenader och alla sjukhusbesök.

Bebisfiltar

This entry was posted in Stickat, Virkat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *