Dödskallesjal

IMG_0400

Hittade ett mönster på en virkad dödskallesjal för länge sedan. Du hittar det gratis mönstret här. Är inte särdeles förtjust i dödskallar om jag ska vara ärlig, men jag kunde inte motstå att virka den här sjalen.

Tyvärr hade jag bara ett nystan svart garn hemma, och av någon anledning tyckte jag att dödskallar gjorde sig bäst i svart, så det fick bli en liten sjal som säkert skulle passa ett barn som tycker om dödskallar.

Improviserade mot slutet så att det skulle bli tydligare att tre nya dödskallar kikar fram, och virkade en extra rad för att matcha de övriga sidorna, men det är ju en smaksak hur man avslutar arbetet.

Mönstret finns i två olika varianter när det kommer till att virka ögonen. Jag har valt att virka hela arbetet i ett stycke, i stället för att virka ögonen för sig. Välj det sätt som passar dig bäst.

This entry was posted in Tips, Virkat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *