Den rosa klänningen är klar

Den rosa tröjan/klänningen till Lillan var ett snabbstickat projekt eftersom den är gjord i slätstickning. Tyckte ändå att det skulle vara lite små detaljer på den, så jag valde att dels kanta den med en vit rand, dels göra en hålrad vid ärmarna, och dels brodera en vit katt längst ner på tyget.

Rosa klänning

Den vita randen längst ner är virkad, medan randen vid halsen är stickad. Gjorde ingen rand vid ärmarna för jag tyckte att det skulle bli för mycket, men det är ju en smaksak antar jag. Tror inte att jag ska göra några ärmar till den just nu, utan jag har tänkt att Lillan i stället ska få ha en vit långärmad t-shirt under den nu när det är kallt. Om det blir några ärmar i ett senare skede får vi se.

rosa tröja detalj

Just nu är Lillan så pass liten att tröjan passar utmärkt som en klänning. Förhoppningsvis ska den även passa som en tröja senare.  

This entry was posted in Barn, Kläder, Stickat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *