Tvinnar garn

IMG_0659

Köpte mig en ny slända på Syfestivalen. Den är lite tyngre än de jag har gjort själv, så jag kan göra ett lite tjockare garn med hjälp av den. Härligt. Gjorde två trådar av mitt blå Bluefaced Leicester 70 % med 30 % bambu och bestämde mig för att tvinna ihop dem för att se hur det blev.

Anledningen var mest att jag visserligen tycker att ullen är jättefin, den glänser och färgerna är toppen, men att själva garnet i sig är inte särskilt fint. Kanske är det på grund av att jag är nybörjare och inte vet hur garnet ska bli fint… eller så blir det inte fint… Tips från spinnare?

IMG_0661

Tycker inte riktigt om garner som blir luddiga, utan jag föredrar helt rena garner. Frågan är nu vad jag ska göra med mitt tvinnade tvåtrådiga garn. Har inte särskilt mycket av det, så något större projekt kan det inte bli. Har ni några tips?

This entry was posted in Spinna garn, Ull. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *