Långrandig halsduk

Ett projekt som jag länge velat göra är en randig halsduk stickad på längden. Har dock aldrig haft rätt garn hemma. Därför bestämde jag mig för att hitta garnet till halsduken på Syfestivalen. Det tog en stund, men sedan hittade jag dessa garner i 75 % ull.

IMG1932

Tyckte att färgkombinationen blev riktigt fin. Dessutom är halsduken nu tänkt att vara till min sambo, och han tycker mycket om just blått. Perfekt!

Eftersom garnet är riktigt tunt har jag lagt upp maskorna på sticka nr 2. Det innebär förstås att projektet kommer ta en stund att sticka, och att det stundvis kommer att upplevas som pilligt. Men det ska bli kul att äntligen få sticka just den här halsduken.

La upp hiskeliga 525 maskor på mina rundstickor, och fick för mig att jag skulle sticka lite i bilen. Tyvärr var det för lite ljus (åtminstone på hemvägen), för skakigt, och för mycket illamående, så jag gör inte om det… Bättre att sticka hemma i soffan.

IMG1940

This entry was posted in Kläder, Stickat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *