Virkad väska

IMG_0529

 

Under våren bestämde jag mig för att virka mig en liten kasse i grå ull som jag köpt i Stockholm. Virkade tills det såg ut som en liten korg, och sedan tog garnet förstås slut. Det tog en bra bit in på sommaren innan jag kom iväg för att köpa en härva grått garn igen, så kassen dröjde en stund innan den blev klar.

 

IMG_0530

När jag väl hade garn igen blev det en heldag på balkongen med ”Catcher in the Rye” i öronen, en katt i knät, och virkprojektet i händerna. Det var en härlig avslutning på semestern faktiskt, då det var sista semesterdagen. Det tyckte nog Casper också.

20140803_175644

This entry was posted in Virkat. Bookmark the permalink.

2 Responses to Virkad väska

 1. Lena Lorenzen says:

  Hej!
  Jag tänkte virka en kasse där fronten är antingen mormorsruta/stolpar eller kedjestygn (moss) och så tänkte jag att baksidan och fodret inne ska vara i linne. Jag har sett att man kan virka i linne, har du erfarenhet av det? Är det något speciellt man måste tänka på när man väljer linnetyg (grovt? fint?). Tänker att jag helt enkelt gör en linnekasse och sedan virkar fast fronten i kassen. Har du tips och råd kring detta så vore jag jätteglad.

  Vänlig hälsning
  Lena

  • Linda says:

   Hej, jag har ingen erfarenhet av att virka i linne, annat än lingarn. Mitt råd till dig är att testa vad du tycker om och köra på det. En spontan tanke är att ett grövre tyg kanske håller bättre?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *