Spinner med finsk ull

image

Ville känna på att spinna ett riktigt tunt garn, även om jag faktiskt inte har en aning om hur man gör, så jag valde ut en fiber som jag tänkte skulle passa. Det blev den grå finska ullen. Trodde att sländan kanske skulle vara alltför tung för ett tunt garn, men jag lyckades faktiskt spinna ett förvånansvärt tunt garn av ullen ändå. Trevligt. Tänker mig att det ska bli en spetsstickad sjal av något slag i framtiden, så jag kommer behöva en hel del av det här garnet i slutändan. Riktigt roligt att spinna med ett projekt i åtanke.

image

Här har jag den första lilla härvan klar av det grå garnet, tillsammans med mitt blå garn. I första omgången blev det ungefär 73 meter garn, och jag tog av det från sländan då det kändes som att det började bli för tungt för garnet. Efter att det har legat i blöt och torkat med en lätt tyngd tycker jag att det verkligen blev ett riktigt fint garn som verkar hållbart. Får väl spinna lite mer innan jag börjar sticka med det, för att inte riskera att bli sittande med ett ufo i framtiden. Perfekt sommarprojekt när man njuter av den egna balkongen :-).

This entry was posted in Spinna garn, Ull. Bookmark the permalink.

2 Responses to Spinner med finsk ull

 1. Sofia says:

  Vilken otroligt fin sida du har! Va duktig du är! Blev väldigt inspirerad till att börja sticka… vilket jag inte kan, men med din hjälp ska det nog gå, hoppas jag :)

  Vänligen
  Sofia

  • Linda says:

   Hej Sofia, och tack så mycket :-). Jag hoppas du får den hjälp du behöver på hemsidan. Har du frågor kan du maila mig, så kan jag försöka hjälpa dig. Lycka till nu! Mvh, Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *