Ull beställt och hemkommet

image

Jag har ett bra tag känt suget i fingrarna efter att få spinna mitt alldeles egna garn. Har försökt ta reda på så mycket som möjligt om detta hantverk ett tag och till slut vågade jag mig på att beställa lite ull. Det ena blev en ull- och bambublandning som dessutom redan är färgad blå, och den andra blev en ofärgad ull.

Den blå är 70% Bluefaced Leicester och resten bambu, och är supermjuk! Var tvungen att börja testa garnspinneriet med detta, även om jag inte ens ägde en slända. Hade läst att det gick bra att börja med hjälp av en penna, så det gjorde jag. Lite mödosamt måste jag säga, men det fungerade ju. Antagligen är det ett rätt bra sätt att börja eftersom man får en långsam introduktion och hinner lära känna fibern. När man väl förstått vad det är man håller på med är det ju lättare att gå vidare till de riktiga grejorna.

image

Här är mitt allra första garn, spunnet på en stiftpenna. Blev ca sju meter och ganska ojämnt spunnet. Kunde inte låta bli att börja på nytt och spinna lite till sedan. Tror det är en riktig förälskelse på gång :-).

image

Det blev lite skillnad den här gången, vilket tyder på att jag blir duktigare, och jag ser fram emot att göra fler garner så snart som möjligt. Vet inte riktigt vad jag ska använda garnet till, eller om det ens är hållbart i slutändan. Men det får vi se i framtiden.

This entry was posted in Övriga pyssel. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *