Att prova en tröja in progress

image

Nu har jag stickat vidare en bit på tröjan, och jag började få en gnagande känsla av att jag minskat knasigt, det vill säga alldeles för fort. Så jag beslutade mig för att prova tröjan, eller ja, den lilla bit som var klar. Det var bara att ta fram ett slitstarkt garn och börja trä upp maskorna på det och ta av stickorna. Lite läskigt är det alltid att inte ha de sårbara maskorna på stickor där de hör hemma, men en livlina är ju faktiskt till för att hålla maskorna intakta när de inte ligger på stickan. Så av med dem bara!

Provade sedan tröjan, och jag tror faktiskt att den passar rätt bra. Antagligen ingenting att vara orolig för, men jag beslutade mig ändå för att minska resten långsammare framöver. Blir säkert bra. Kommer bli ca tjugo centimeters skillnad mellan stuss och midja när jag är klar med minskningarna. Vid det laget har jag antagligen slut på garn också, så då kan jag skjuta lite på att fundera ut hur resten av tröjan ska se ut. Ska bli intressant att se vad jag bestämmer mig för :-).

This entry was posted in Stickat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *