Tussahsilket på väg att bli en tröja

image

Här är den, början till min tröja i tussahsilke. Galet nog har jag bestämt mig för att sticka den på frihand. Så jag la upp det antal maskor som jag hoppas räcker, och har alltså börjat sticka resår 3×3. Anledningen till detta är att jag tycker att 3×3 är ett behagligt sätt att sticka resår, och jag vill ha en bra bit resår längst ner på den här tröjan. Så det ska ju stickas ett tag…

image

Jag tycker att det ser ut som en bra början faktiskt. Ska bli riktigt kul att se den växa.
En sak som jag dock börjat fundera på nu när jag stickar aviga på aviga är att jag ju stickar vridna aviga maskor. Det gör jag för att det är en stickteknik som passar mig bra, men som tyvärr ger vridna maskor. Detta märks ju bara när jag stickar avigt på avigt, eftersom jag annars vrider tillbaka maskan genom att sticka mina räta genom den bakre maskbågen. Också det betydligt enklare för mig. Såpass långt nöjd alltså… Men jag vet inte om jag trivs med att den aviga biten av resåren är vriden… Så kanske skulle man sticka på nåt annat sätt så att det inte blir vridet? Men samtidigt undrar jag, spelar det någon som helst roll egentligen?

Har ni åsikter i frågan?

This entry was posted in Stickat. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *